A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Granola

Nábelek Zsófia receptje

2018. október 8.
  • 170 g nagy szemű zabpehely
  • 100 g mandula
  • 70 g törökmogyoró
  • 70 g dió
  • 50 g aszalt füge (vagy más aszalt gyümölcs)
  • 4 ek méz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • vanília, kardamom, fahéj ízlés szerint

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A magokat és a fügét éles késsel durvára aprítjuk – legyenek benne kisebb és nagyobb darabok, így a granola állaga változatos lesz. Keverjük össze a zabpehellyel.

A mézet, az olívaolajat, a fűszereket és a sót tegyük egy lábasba és melegítsük össze, de ne forraljuk.
A meleg mézes keveréket öntsük a magokra, forgassuk össze alaposan, hogy minden szemet bevonjon.

Papírral bélelt tepsibe terítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Néhányszor forgassuk át, hogy minden szem egyenletesen megpiruljon. Befőttesüvegben, légmentesen lezárt dobozban hetekig eláll.


fahéj , vanília , olívaolaj , méz , aszalt füge , dió , törökmogyoró , mandula , zabpehely

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra