Nábelek Zsófia receptje
2018. október 8.- 170 g nagy szemű zabpehely
- 100 g mandula
- 70 g törökmogyoró
- 70 g dió
- 50 g aszalt füge (vagy más aszalt gyümölcs)
- 4 ek méz
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk só
- vanília, kardamom, fahéj ízlés szerint
A meleg mézes keveréket öntsük a magokra, forgassuk össze alaposan, hogy minden szemet bevonjon.
Néhányszor forgassuk át, hogy minden szem egyenletesen megpiruljon. Befőttesüvegben, légmentesen lezárt dobozban hetekig eláll.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/14/-SEB2224-770x_.jpg?token=d095e71e54f45a459cd9b6378986600b)
fahéj , vanília , olívaolaj , méz , aszalt füge , dió , törökmogyoró , mandula , zabpehely