Receptek

Granola

Granola

Nábelek Zsófia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 170 g nagy szemű zabpehely
  • 100 g mandula
  • 70 g törökmogyoró
  • 70 g dió
  • 50 g aszalt füge (vagy más aszalt gyümölcs)
  • 4 ek méz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • vanília, kardamom, fahéj ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:
A magokat és a fügét éles késsel durvára aprítjuk – legyenek benne kisebb és nagyobb darabok, így a granola állaga változatos lesz. Keverjük össze a zabpehellyel. A mézet, az olívaolajat, a fűszereket és a sót tegyük egy lábasba és melegítsük össze, de ne forraljuk. A meleg mézes keveréket öntsük a magokra, forgassuk össze alaposan, hogy minden szemet bevonjon. Papírral bélelt tepsibe terítjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Néhányszor forgassuk át, hogy minden szem egyenletesen megpiruljon. Befőttesüvegben, légmentesen lezárt dobozban hetekig eláll.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.