Litauszki Zsolt receptje
2021. szeptember 29.- 1/2 kg házi csuszatészta
 - 1 kg fehér káposzta
 - 2 ek cukor
 - 1 dl tokaji édes bor
 - 2 dl alaplé
 - 1 ek köménymag
 - 1 mk egész fekete bors
 - só ízlés szerint
 - kacsazsír
 
A köményt és a borsot száraz serpenyőben felhevítjük, míg kipattogzanak, majd egy mozsárban megőröljük.
A tésztát sós vízben félig megfőzzük. 
A cukrot karamellizáljuk, rárakjuk az összevágott káposztát, a fűszereket, és szakaszosan pároljuk. Folyamatosan hozzáadjuk a bort és az alaplevet. 
Ha szép aranybarnára pirult, akkor összekeverjük a tésztával és némi kacsazsírral egy öntöttvas edényben, majd faszenes kemencében készre sütjük. 
![]()
káposzta , csuszatészta , köménymag , kacsazsír , tokaji édes bor , alaplé , bors
                    
                
        



