Receptek

Káposztás cvekedli (ahogy Litauszki Zsolt készíti)

Litauszki Zsolt receptje

2021. szeptember 29.
  • 1/2 kg házi csuszatészta
  • 1 kg fehér káposzta
  • 2 ek cukor
  • 1 dl tokaji édes bor
  • 2 dl alaplé
  • 1 ek köménymag
  • 1 mk egész fekete bors
  • só ízlés szerint
  • kacsazsír
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A köményt és a borsot száraz serpenyőben felhevítjük, míg kipattogzanak, majd egy mozsárban megőröljük.

A tésztát sós vízben félig megfőzzük.

A cukrot karamellizáljuk, rárakjuk az összevágott káposztát, a fűszereket, és szakaszosan pároljuk. Folyamatosan hozzáadjuk a bort és az alaplevet.

Ha szép aranybarnára pirult, akkor összekeverjük a tésztával és némi kacsazsírral egy öntöttvas edényben, majd faszenes kemencében készre sütjük.


káposzta , csuszatészta , köménymag , kacsazsír , tokaji édes bor , alaplé , bors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra