Receptek

Bivalyhúskenyér, juhtúrós spenótfőzelék, bundás zsemle

Bivalyhúskenyér, juhtúrós spenótfőzelék, bundás zsemle

Csécsei László és Orcsik Edit receptje 4 fő részére

Bivalyhúskenyér

Hozzávalók:

  • 35 dkg bivalyhátszín darálva
  • 15 dkg mangalicadagadó darálva
  • 10 dkg mangalicatokaszalonna kockázva
  • 15 g tengeri só
  • 5 g fekete bors
  • 10 g koriandermag pirítva, megtörve
  • 5 dkg konfitált fokhagyma
  • 1 db biocitrom héja reszelve
  • 10 g gyömbér reszelve
  • 3 g római kömény pirítva és megtörve
  • paprikapehely
  • mangalicaháj-hártya a feltekeréshez
  • 1 dl jus


Elkészítése:
A bivalyhúst és a dagadót beízesítjük a fűszerekkel, sózzuk, összekeverjük az apró kockákra vágott tokaszalonnával, majd az egészet 24 órára levákuumozzuk és hagyjuk összeérni az ízeket. Másnap a kiáztatott, leszárított hájhártyába tekerjük, és 150 °C-os sütőben készre sütjük.

Főzelék

Hozzávalók:

  • 10 dkg juhtúró
  • olívaolaj
  • 5 dkg salotta
  • 6 dkg zellergumó
  • 6 dkg karalábé
  • 6 dkg fehérrépa
  • 1 l zöldségalaplé
  • 5 dkg konfitált fokhagyma
  • 1 db biocitrom héja
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 15 dkg spenót

Bundás zsemle

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 2 db kovászos zsemle
  • hidegen sajtolt napraforgóolaj

Elkészítése:
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket, majd felengedjük az alaplével. Ha teljesen megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk és kihűtjük. A hideg alapba turmixoljuk a konfitált fokhagymát, spenótot, olívaolajat, a citrom héját és a juhtúró felét. A bundás zsemléhez a zsemléket széttépkedjük, tojásba forgatjuk és megsütjük. Tálaláskor a meglangyosított főzelékbe helyezzük a megpirított húskenyérszeletet, a tépkedett zsemléből sült bundás kenyeret, rámorzsoljuk a maradék juhtúrót, és egy kanál jusvel meglocsoljuk .

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.