Receptek

Panzanella saláta

Várvizi Péter receptje

2020. július 4.

SALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 900 g koktélparadicsom (színes)
  • 60 g olívaolaj
  • 8 g só
  • 2 g bors
  • 200 g cukkini
  • 200 g bufala

PESZTÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 csokor bazsalikom
  • 150 ml olívaolaj
  • 50 g parmezán sajt
  • 4 g só
  • 1 gerezd fokhagyma

KENYÉR
HOZZÁVALÓK:

  • Házi kenyér
  • 100 g aszalt paradicsom
  • 100 g fekete olívabogyó
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, majd fűszerezzük, olívaolajjal meglocsoljuk, hozzáadjuk még a fekete olívabogyót és a bufalát (mozzarella).

A pesztóhoz a hozzávalókat egy magas hengerbe tesszük, és botmixerrel összeturmixoljuk.

A kenyeret megpirítjuk, megkenjük a pesztóval, és ráhalmozzuk az előzetesen beízesített paradicsomokat.

Nagy parmezánforgácsokat teszünk a saláta tetejére.


koktélparadicsom , olívaolaj , cukkini , bufala , parmezán , bazsalikom , fokhagyma , házi kenyér , fekete olívabogyó , aszalt paradicsom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra