Bereznay Tamás receptje
2018. augusztus 9.- 40 dkg darált sertéshús
- 5 dkg rizs
- 2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 2 dl joghurt
- 2 db tojássárgája
- 1 db citrom leve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A darált húst összekeverjük a rizzsel, egy csokor finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Nagyjából három liter vizet felforralunk kevés sóval, fél deci olívaolajjal, és belefőzzük a húsból készített apró gombócokat. 20 perc főzés után beleöntjük a tojássárgájával elkevert joghurtot, és egyből lehúzzuk a tűzről. Ízesítjük citromlével és megszórjuk egy csokor finomra vágott petrezselyemmel.

citrom , joghurt , darált sertéshús , petrezselyem , rizs , tojás