Receptek

Kapros túrós lepény másképpen

Bíró Lajos receptje:

Kapros túrós lepény másképpen

(hozzávalók 12 adaghoz)

TÉSZTA:

  • liszt 260 g
  • cukor 130 g
  • vaj 70 g
  • tojás 3 db
  • mogyoró 130 g
  • dió 130 g
  • barna cukor 130 g
  • vaj 200 g

KAPROS TÚRÓTÖLTELÉK:

  • tejszín 500 ml
  • túró 500 g
  • mascarpone 500 g
  • cukor 500 g
  • kapor 3 csokor
  • só 1 kiskanál

DÍSZÍTÉS:

  • méz, kapor

Elkészítése

A tésztához a lisztet a cukorral, a puha vajjal és a tojással összegyúrjuk, belisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, sütőlemezre vagy tepsibe terítjük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, összemorzsoljuk.

A durvára darabolt diót és mogyorót, a barna cukrot, a vajat és a morzsolt tésztát összekeverjük, majd a masszával egy tortaforma vagy kisebb, magas szélű tepsi alját kb. egy centi vastagságban kibéleljük, és 180 °C-on, 7 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt habbá verjük.

Az áttört túrót, a mascarponét, a cukrot, a finomra vágott kaprot és a sót összekeverjük. A krémet a tejszínhabbal lazán összeforgatva fellazítjuk, a tortaformába a tésztaalapra rásimítjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Dekorációként mézet langyosítunk, és finomra aprított kaporral összekeverjük. A tányért ezzel húzzuk ki.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább