Receptek

Algyői halas palacsinta

Az Algyői Halászcsárda receptje

2021. július 13.
  • 16 dkg liszt
  • db tojás
  • 2 dl tej
  • kevés szódavíz
  • 1 csípet só

PONTYPAPRIKÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg pontyfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek mangalicazsír
  • 2-3 ek tejszín
  • 2-3 ek tejföl
  • 2 dl kész halászlé
  • 1 ek őrölt paprika
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Sós palacsintákat sütünk.

Pörköltalapot készítünk, felöntjük halászlével, majd addig főzzük, míg a hagyma puha nem lesz. Ekkor belefőzzük a pontyfiléket (8-10 perc).

Ha kész, fele tejföllel, fele tejszínnel dúsítjuk, majd szűrőkanállal kivesszük belőle a halkockákat, és villával apróra törjük (darabos legyen, ne pépes).

Ha kell, utánaízesítjük. A visszamaradt szaftot tejszínnel leturmixoljuk.

A palacsintákat betöltjük az összetört halpaprikással, majd a tejszínes szafttal áthúzzuk. Kis piros lábasban tálaljuk.

liszt , tojás , szódavíz , tej , pontyfilé , vöröshagyma , tv-paprika , paradicsom , füstölt szalonna , tejszín , tejföl , őrölt paprika , kész halászlé , mangalicazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra