Receptek

Algyői halas palacsinta

Algyői halas palacsinta

Az Algyői Halászcsárda receptje 4 fő részére, amely a hortobágyi palacsinta mintájára született.

A PALACSINTA

HOZZÁVALÓK:

  • 16 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • kevés szódavíz
  • 1 csípet só

PONTYPAPRIKÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg pontyfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek mangalicazsír
  • 2-3 ek tejszín
  • 2-3 ek tejföl
  • 2 dl kész halászlé
  • 1 ek őrölt paprika
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

Sós palacsintákat sütünk. Pörköltalapot készítünk, felöntjük halászlével, majd addig főzzük, míg a hagyma puha nem lesz. Ekkor belefőzzük a pontyfiléket (8-10 perc).Ha kész, fele tejföllel, fele tejszínnel dúsítjuk, majd szűrőkanállal kivesszük belőle a halkockákat, és villával apróra törjük (darabos legyen, ne pépes).Ha kell, utánaízesítjük. A visszamaradt szaftot tejszínnel leturmixoljuk. A palacsintákat betöltjük az összetört halpaprikással, majd a tejszínes szafttal áthúzzuk. Kis piros lábasban tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.