Receptek

Ludas hajdinakása libamájjal

Kalla Kálmán receptje

2020. október 20.
  • 200 g libamáj, 4 szeletben
  • 500 g libaaprólék
  • 1 közepes fej hagyma, apróra vágva
  • 50 g sárgarépa, kockára vágva
  • 50 g zeller kockára vágva
  • 50 g zöldborsó
  • 50 g gomba
  • 1 csomag petrezselyemzöldje apróra vágva
  • 3 ek libazsír
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csésze pirított hajdina

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Egy kis lábosban, két kanál libazsíron megpirítjuk a hagymát, ráöntünk egy csésze vizet, és beletesszük a feldarabolt aprólékot. Sóval, borssal ízesítjük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd puhára pároljuk.

A folyadékot néha pótolni kell az aprólékon, de a végére csak rövid leve maradjon.


Kis lábosban, egy kanál libazsíron megpirítjuk a hajdinát, hozzáöntünk két csésze vizet, sóval ízesítjük, felforraljuk, majd fedő alatt gyenge lángon főzzük készre, kb. 20 perc alatt.
Félidőben beletesszük a gombát és a zöldborsót.
Az elkészült hajdinát összekeverjük a puhára párolt libaaprólékkal és a petrezselyemmel, majd 10 percig fedő alatt tartjuk.
A sóval, borssal ízesített libamájszeleteket forró teflonserpenyőben megsütjük.

TÁLALÁS:
A ludas hajdinakását elosztjuk a tányérokra, tetejére helyezzük a libamájszeleteket, ropogósra sült petrezselyemmel díszíthetjük.


libaaprólék , libamáj , hagyma , zeller , sárgarépa , zöldborsó , libazsír , gomba , petrezselyemzöld , hajdina

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra