Bicsár Attila receptje
2020. április 15.- 4 szelet sertéstarja
 - 2 db zsemle
 - 2 db keményre főzött tojás
 - 1 db egész tojás
 - 1 fej vöröshagyma
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1 csomag petrezselyemzöld
 - só, frissen őrölt bors
 - liszt, tojás, zsemlemorzsa
 - a panírozáshoz olaj
 
Saláta
Hozzávalók:
- 4 db római salátaszív
 - 200 g majonéz
 - 70 g Sriracha Mayo Sauce
 - 20 g ketchup
 - 10 g lime-lé
 
A kisebb kockákra vágott zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymákat kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük, majd a lángról levéve hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Egy keverőtálban összedolgozzuk a kinyomkodott zsemléket, a pirított hagymát, a tojást és a két lereszelt kemény tojást, majd az egészet sózzuk. Ezt a tölteléket helyezzük a kissé megütögetett tarjaszeletekre, majd a húst feltekerjük. Hagyományos módon panírozzuk, és bő olajban kisütjük.
Saláta elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, majd a megtisztított, cikkekre vágott salátára kanalazzuk.
![]()
petrezselyemzöld , zsemlemorzsa , olaj , bors , só , tojás , fokhagyma , vöröshagyma , zsemle , sertéstarja
                    
                
        


