Receptek

Roston sült lazac parmezánnal szórt párolt parajjal

Fotó: Péter Ildikó - Takács Hajnalka dietetikus receptje

2021. május 31.
  • 4 szelet lazacfilé
  • 50 dkg tisztított nyers spenót
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • parmezánforgács
  • só, bors, citromfű
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megmosott spenótot megpároljuk, majd a leve leöntését követően felforrósítunk 2 dkg vajat, ráhalmozzuk a spenótot, a zúzott fokhagymát, borssal és ha szükséges, kevés sóval ízesítjük.

A lazacot sütőben, olvasztott vajjal leöntve, citromfűvel ízesítve, 180-200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.


A fokhagymás, parmezánnal szórt spenóttal tálaljuk.


lazacfilé , spenót , vaj , fokhagyma , parmezán , citromfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra