Receptek

Fekete aioli, ráktempura

Gálicz István receptje

2022. május 4.

Aioli
Hozzávalók:

  • 4 gerezd fekete fokhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 2,5 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár

Tempura
Hozzávalók:

  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db egész tojás
  • 20 g keményítő
  • 150 g liszt
  • 3 dl ásványvíz

  • 400 g pucolt garnélafarok
  • 1 l olaj a sütéshez
  • 2-3 szál újhagyma zöldje a tálaláshoz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Egy mozsárban teljesen krémesre dolgozzuk a fokhagymagerezdeket. Habüstben hozzákeverjük a sót, a tojássárgájákat, a mustárt, és végül fokozatosan az olajat.

A tempurához a tojást és a fehérjét habosra verjük, majd csomómentesre keverjük a liszttel, a keményítővel és a sóval, végül az ásványvízzel palacsintatészta-állagúra hígítjuk.

Az olajat lábasban körülbelül 200 fokosra hevítjük.


A garnélafarkakat papírtörlőn leszárítjuk. A tésztába mártjuk, majd az olajban aranybarnára sütjük. Forrón a fekete fokhagymás aiolival tálaljuk.


fekete fokhagyma , fokhagyma , tojás , olívaolaj , liszt , dijoni mustár , garnélarákfarok , újhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra