Receptek

Kacsamáj őszibarackkal és zöldalma-salátával

Sárközi Ákos receptje

2020. július 23.

Kacsamájterrine
Hozzávalók:

  • 50 dkg kacsamáj
  • 4 cl portói bor
  • 2 db őszibarack
  • 5 dkg narancslekvár
  • 5 g növényi zselatin (elhagyható)
  • só, illatos bors

Mártás
Hozzávalók:

  • 1-2 db őszibarack
  • xantán

  • frissen őrölt fehér bors

Tálalás
Hozzávalók:

  • 1 db zöld alma
  • 1 db lucullus paradicsom
  • házi paradicsomvinaigrette
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Kacsamájterrine elkészítése:
A kacsamájat vékonyan lehártyázzuk, majd az ereket is eltávolítjuk belőle. Narancslekvárral, portóival, sóval, borssal ízesítjük, majd

egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Műanyag fóliába szorosan – szaloncukor formára – betekerjük, majd 70 °C-os vízfürdőben 30 percig pároljuk.

Ha elkészült, jeges vízben lehűtjük. Az őszibarack turmixolt levéből növényi zselatin felhasználásával zselét készítünk, amivel a májat beburkoljuk.

Mártás elkészítése:
Az őszibarackot meghámozzuk, majd xantánnal (elhagyható), sóval és frissen őrölt fehér borssal turmixoljuk, habosítjuk.

Tálalás:
Az őszibarackos kacsamájat a tányér közepére helyezzük, majd köré öntjük a felhabosított mártást. A zöld almát összekeverjük lucullus koktélparadicsommal és házi paradicsomvinaigrette-tel, és a májra, illetve köré halmozzuk.


kacsamáj , őszibarack , portói bor , narancslekvár , xantán , lucullus paradicsom , zselatin , paradicsomvinaigrette , zöld alma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra