A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sertéshasaalja kelkáposzta-főzelékkel

Bereznay Tamás receptje

2018. június 6.
  • 1 kg  sertéshasaalja
  • só, bors

FŐZELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg burgonya
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 db pak choi
  • 20 dkg kelbimbó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • só, őrölt kömény
  • sertészsír

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A sertéshasaalja bőrös felét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, egy tepsi aljára zsírpapírt teszünk, ráfektetjük a sertést bőrével felfelé, majd betakarjuk egy másik zsírpapírral. 140 °C-os sütőbe tesszük, egy másik tepsit ráteszünk, amit egy téglával lesúlyozunk. Másfél-két óra alatt puhára sütjük. Miután langyosra hűlt, feldaraboljuk, és forró serpenyőben a bőrét ropogósra sütjük.

A főzelékhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát, valamint a kockákra vágott burgonyát kevés zsíron megpirítjuk. Sózzuk, felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a feldarabolt kelkáposztát, és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. A pak choit metéltre vágjuk, és a főzelékalapba keverjük. A kelbimbót negyedekre vágjuk, kevés zsíron hirtelen megpirítjuk.

A főzeléket tálaláskor megszórjuk a köménnyel, rátesszük a húst és a kelbimbókat.


kelbimbó , pak choi , sertéshasalja , kelkáposzta , sertés , burgonya , fokhagyma , köménymag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra