Receptek

Sertéshasaalja kelkáposzta-főzelékkel

Sertéshasaalja kelkáposzta-főzelékkel

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg sertéshasaalja
  • só, bors

FŐZELÉK

  • HOZZÁVALÓK:
  • 40 dkg burgonya
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 db pak choi
  • 20 dkg kelbimbó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • só, őrölt kömény
  • sertészsír

ELKÉSZÍTÉSE:
A sertéshasaalja bőrös felét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, egy tepsi aljára zsírpapírt teszünk, ráfektetjük a sertést bőrével felfelé, majd betakarjuk egy másik zsírpapírral. 140 °C-os sütőbe tesszük, egy másik tepsit ráteszünk, amit egy téglával lesúlyozunk. Másfél-két óra alatt puhára sütjük. Miután langyosra hűlt, feldaraboljuk, és forró serpenyőben a bőrét ropogósra sütjük.

A főzelékhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát, valamint a kockákra vágott burgonyát kevés zsíron megpirítjuk. Sózzuk, felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a feldarabolt kelkáposztát, és fedő alatt puhára főzzük.

Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. A pak choit metéltre vágjuk, és a főzelékalapba keverjük. A kelbimbót negyedekre vágjuk, kevés zsíron hirtelen megpirítjuk. A főzeléket tálaláskor megszórjuk a köménnyel, rátesszük a húst és a kelbimbókat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.