Receptek

Tintahalas rizottó Humboldt-kalmárral

Tintahalas rizottó Humboldt-kalmárral

Bereznay Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg rizottórizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 ek tintahal tinta
  • 2 kis fej salotta hagyma
  • 1-2 db Humboldt-kalmár (kb. 70 dkg)
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 0,7 dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A Humboldt-kalmár hosszú karját bő sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A finomra vágott salotta hagymát fél deci olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst. Folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Közepes lángon addig főzzük, amíg az összes bort magába nem szívja. Ezután kis adagokban hozzáöntjük a zöldségalaplét és kb. 3 decilitert a kalmár főzőlevéből. Miután a rizs megpuhult, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a tintát és a felkockázott hideg vajat. A kalmárokat kevés forró olívaolajon átforrósítjuk, és a kész rizottóval tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.