A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tintahalas rizottó Humboldt-kalmárral

Bereznay Tamás receptje

2019. március 18.
  • 40 dkg rizottórizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 ek tintahaltinta
  • 2 kis fej salotta hagyma
  • 1-2 db Humboldt-kalmár (kb. 70 dkg)
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 0,7 dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A Humboldt-kalmár hosszú karját bő sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A finomra vágott salotta hagymát fél deci olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst. Folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Közepes lángon addig főzzük, amíg az összes bort magába nem szívja. Ezután kis adagokban hozzáöntjük a zöldségalaplét és kb. 3 decilitert a kalmár főzőlevéből. Miután a rizs megpuhult, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a tintát és a felkockázott hideg vajat. A kalmárokat kevés forró olívaolajon átforrósítjuk, és a kész rizottóval tálaljuk.


olívaolaj , Humboldt-kalmár , tintahal , rizottórizs , száraz fehérbor , tintahaltinta , salotta