Receptek

Szász vadsüldőleves

Jahni László receptje

2020. augusztus 7.
  • 80 g füstölt szalonna
  • 120 g vöröshagyma
  • 320 g vadsüldőhús
  • 100 g tejföl
  • 40 g liszt
  • 160 g vegyes zöldség
  • só, bors
  • mustár, citromlé, almaecet, babérlevél, tárkony


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Emblematikus Kistücsök-fogás a tárkonyos, savanyú zöldséges raguleves.

Füstölt szalonnán finomra vágott vöröshagymát pirítunk, puhára pároljuk rajta az apró kockákra vágott vadsüldőhúst (comb, lapocka, dagadó).

Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, mustárral, citromlével, almaecettel. Felöntjük a csontokból készített alaplével, tejföllel behabarjuk, alaposan kiforraljuk.

Vékony metéltre vágott zöldséget teszünk bele, frissen vágott tárkonnyal fűszerezzük.



füstölt szalonna , vöröshagyma , vadsüldőhús , tejföl , liszt , mustár , citromlé , almaecet , babérlevél , tárkony , vegyes zöldség

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra