Bulejka Gabriella receptje
2018. augusztus 9.HOZZÁVALÓK:
- 190 g liszt
- 45 g Koronás Porcukor
- csipet só
- 115 g vaj
- 60 ml víz
- 3 db barack
- 1 db tojás a kenéshez
HOZZÁVALÓK:
- 100 g mascarpone
- 70 g habtejszín
- 30 g Koronás Porcukor
- 1/2 rúd vanília kikapart magja
ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztához kimérjük a lisztet, hozzáadjuk sót, és a vajjal finom morzsalékossá dolgozzuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/2018051115872-770x_.jpg?token=7fca14131bd1ffa41ea44f1a0535b673)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/2018051115885-770x_.jpg?token=eabebfccfde840770b332df051a2a223)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/2018051115888-770x_.jpg?token=a11f4e3f581accd36aa947f4ce1ab54e)
MASCARPONEKRÉM
ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínhabot a porcukorral és a vaníliával együtt óvatosan belekeverjük a mascarponéba. Tálalásig hűtőben tartjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/2018051115908-770x_.jpg?token=7a28e08fedf0172df2d91471b6b12e8d)
TÁLALÁS:
A pitét négy részre vágjuk, tányérra tesszük, majd két kanál segítségével a mascarponekrémből gombócot formázunk. Kínálhatjuk vanília- vagy más fagylalttal is. A nektarint pedig bármilyen gyümölccsel helyettesíthetjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/2018051115933-770x_.jpg?token=722f800890bb1a96dab1a1c0d3bc069a)
BULEJKA GABRIELLA Nyáron minél kevesebb időt szeretünk tölteni a konyhában, ezért jól jön egy olyan desszert receptje, amelyet bármilyen otthon lévő gyümölcsből elkészíthetünk, és szinte 10 perc alatt összedobunk. Bulejka Gabriella a nyári számunkba egy könnyű omlós tésztát készített nektarinnal. Ha egy cukrász szeretne minél többet megtudni az alapanyagok tulajdonságairól, tisztában akar lenni vele, hogyan viselkedik a tej vagy a vaj, amikor megolvad, a legjobb, ha élelmiszermérnöknek tanul. Így tett Gabriella, aki szerint a cukrászatban a legfontosabb az alapanyag. Már a cukrásziskolában benevezték egy versenyre, ahol egyből aranyérmet nyert, egy hibiszkusz-licsi-rózsabors kombinációval. Azóta is versenyekre jár, idén a SIRHA Desszertversenyen harmadik lett Varga Dórával. Gabriella sok időt töltött az Alföldön, legkedvesebb emlékei a nagymamájához fűzik. Volt egy kis cseresznyés köténye, abban segített a konyhán: száraztésztákat gyúrtak, csigatésztát készítettek, és bár nem édesszájú, a nagyi hatlaposát, krémesét, barackos süteményének ízét nem tudja elfeledni. A cukrászatban a kreativitás vonzza, szereti az új ízkombinációkat, textúrákat. Szívesen kísérletezik, egyik kedvenc kreációja egy kecskesajtos parfédesszert. Vágya egy saját cukrászda, ahol bemutatná desszertjeit. |
mascarpone , barack , vaj , tojás , liszt , habtejszín , vanília