Adi Matzek, a grillezés nagymestere receptje
2018. július 25.- sertéstarja
- só, frissen őrölt fekete bors
- 2 ek dijoni mustár
- 3 ek méz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek curry
- 1 dl olívaolaj vagy más
- növényi olaj
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Ízletes pác a nyári estékre: A mézes-mustáros pác tökéletesen illik a tarjához. Elkészítése roppant egyszerű: a mézet és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszereket és az olajat. A kész szósszal bekenjük a húsokat és a szeleteket. A pác elkészítésekor figyeljünk arra, hogy sűrű legyen a szósz, így grillezés közben nem fog csöpögni, és ízletes kérget von a hús köré.
A pácunkat további fűszerekkel is megbolondíthatjuk: kakukkfüvet, zsályát, koriandert is adhatunk hozzá. Ha intenzívebb ízvilágot szeretnénk elérni, a húst grillezés közben is kenegethetjük a páclével.

curry , mustár , dijoni mustár , méz , fokhagyma , sertéstarja , grill