Receptek

Lúdláb XXI. sz. meggysörbettel

Lúdláb XXI. sz. meggysörbettel

Tóth Ágnes receptje 4 fő részére

KAKAÓS PISKÓTA

HOZZÁVALÓK:

  • 12,5 g tojásfehérje (kb. 1/3 db)
  • 12,5 g mandulaliszt
  • 6 g kristálycukor
  • 8 g porcukor
  • 1 tk kakaópor

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásfehérjét a kristálycukorral közepes sebességgel felverjük, a többi szárazanyagot a habos fehérjébe apránként belekeverjük, amíg fényes nem lesz a felülete. Szilikonos sütőpapíron 180 °C-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.

CSOKOLÁDÉKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 20 g tejszín
  • 20 g tej
  • 10 g vaj
  • 40 g étcsokoládé
  • 3 cl meggylikőr
  • 4 szem likőrös konyakmeggy

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejet a tejszínnel felforraljuk, majd az olvasztott csokoládéra öntjük 3 részletben, míg egy fényes, folyékony csokoládékrémet nem kapunk. Hozzáadjuk a likőrt, és kevergetés közben a vajat, majd botmixerrel alaposan átmixeljük. Ezután a darabolt konyakmeggyet belekeverjük.

CSOKOLÁDÉMOUSSE

HOZZÁVALÓK:

  • 45 g tejszínhab (lágy)
  • 5 g forró tejszín
  • 20 g étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt lágy állagúvá verjük, majd belekeverjük a meleg olvasztott csokoládét, végül a forró tejszínt. Fényes, krémesen habos mousse-t kapunk.

MEGGYZSELÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 40 g meggypüré (ravifruit)
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 db lapzselatin

ELKÉSZÍTÉSE:

Az alapanyagokat összemelegítjük, majd beletesszük az áztatott zselatint, és formában hűtőbe tesszük.

DÍSZ

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szem likőrös konyakmeggy

MEGGYSÖRBET

HOZZÁVALÓK:

  • 5 g almalé
  • 5 g víz
  • 3 g kristálycukor
  • 25 g meggypüré
  • 0,75 g glükózszirup
  • 1/2 db lapzselatin

ELKÉSZÍTÉSE:

A folyadékokat a cukrokkal felmelegítjük 85 °C-ra, majd beletesszük az áztatott zselatint, legvégül a meggypürét. Magas fokozaton összeturmixoljuk, és ekkor már nem melegítjük. Fagylaltgépben lefagyasztjuk.

A DESSZERT ÖSSZEÁLLÍTÁSA:

A tésztára keretet helyezünk, majd a langyos csokoládékrémet egyenletesen szétoszlatjuk. Hűtőben dermesztjük, majd a meggyzselét hideg, de még folyékony állapotban a csokoládékrémre öntjük. Lefagyasztjuk az alapot, majd fagyott állapotban a mousse-t habzsákból rányomjuk a desszertre, és így is fagyasztjuk. Egy szem konyakmeggyel díszítjük, és a meggysörbetet tálaljuk mellé. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.