Receptek

Funky pho

Szabolcs András és Szabolcs-Gyuris Éva receptje:

Funky pho

Szabolcs András-Szabolcs-Gyuris Éva receptje (egy tál)

HOZZÁVALÓK:
  • 500 ml alaplé
  • 6 dkg gyömbéres hátszín, vékonyra szelve vagy
  • 8 dkg főtt lábszár, vékonyra szelve
  • 20 dkg előfőzött vagy friss rizstészta szélesmetélt (más néven: pho tészta)
  • 1/2 marék mungóbabcsíra
  • 1 szál újhagyma julienne-re vágva
  • kis csokor koriander és thai bazsalikom, leveleire tépkedve
  • 1/4 db lime vagy citrom
  • savanyított sárgarépa
  • ízlés szerint friss chili, chliszósz,
  • chilipaszta, savanyított fokhagymás
  • erőspaprika, hoisin szósz
ELKÉSZÍTÉSE:

Felteszünk vizet melegedni a tésztának. Ha forr, elkezdjük melegíteni az alaplevet (leírása az interjúban). A tésztát öt másodpercre a forró vízbe merítjük, átmelegítjük, majd a tálba tesszük. Ráhelyezzük a választott húsfeltétet és a mungóbabcsírát. Amint felforr az alaplé, ráöntjük a tésztára és a húsra. Rászórjuk az újhagymát és rátépkedjük a zöld fűszereket. Ráfacsarjuk a lime-ot vagy a citromot. Ízesítjük, és azonnal fogyasztjuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.