Receptek

Csontos borjúkaraj vajban pirított retekkel, újhagymával

Segal Viktor receptje:

Csontos borjúkaraj vajban pirított retekkel, újhagymával

HOZZÁVALÓK:
  • 1 kg csontos borjúkaraj 25 dkg-os szeletekre vágva
  • 1 ek semleges olaj (repce, napraforgó)
  • 2 dkg vaj, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 16 db hónapos retek, cikkekre vágva
  • 4 szál újhagyma, zöldjével együtt fél cm-es karikákra vágva
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd rögtön rátesszük a hússzeleteket. A szeletek mindkét oldalát 2-2 percig kérgesítjük, majd átemeljük egy tepsibe, és 8-10 percre a sütőbe tesszük. Ezalatt a még forró serpenyőbe vajat teszünk, és alacsony lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a retket, a petrezselymet és az újhagymát. Azonnal levesszük a tűzről, és még fél percig kevergetjük, amíg átmelegszik, de nem puhul meg teljesen. Közben a maradék hideg vajat apránként hozzáadjuk, és megszórjuk petrezselyemmel.

TÁLALÁS:

A hússzeletek mellé halmozzuk a zöldséget, úgy, hogy a húsra is kerüljön a vajas mártásból.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.