Segal Viktor receptje
2018. április 20.- 1 kg csontos borjúkaraj 25 dkg-os szeletekre vágva
- 1 ek semleges olaj (repce, napraforgó)
- 2 dkg vaj, felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
- 16 db hónapos retek, cikkekre vágva
- 4 szál újhagyma, zöldjével együtt fél cm-es karikákra vágva
- 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd rögtön rátesszük a hússzeleteket. A szeletek mindkét oldalát 2-2 percig kérgesítjük, majd átemeljük egy tepsibe, és 8-10 percre a sütőbe tesszük. Ezalatt a még forró serpenyőbe vajat teszünk, és alacsony lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a retket, a petrezselymet és az újhagymát. Azonnal levesszük a tűzről, és még fél percig kevergetjük, amíg átmelegszik, de nem puhul meg teljesen. Közben a maradék hideg vajat apránként hozzáadjuk, és megszórjuk petrezselyemmel.
TÁLALÁS:
A hússzeletek mellé halmozzuk a zöldséget, úgy, hogy a húsra is kerüljön a vajas mártásból.

borjú , borjúkaraj , vaj , fokhagyma , retek , újhagyma , petrezselyemzöld