A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Káposztás murgyé

Molnár László receptje

2012. február 16.
HOZZÁVALÓK:

2 kg krumpli 45 dkg liszt 2 dl tej 2 kg savanyú káposzta (fél liter olajban megpárolva) 
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSE:

A krumplit megfőzzük, áttörjük és lehűtjük annyira, hogy a kezünk elbírja. Hozzáadjuk a lisztet meg az olajat, és összegyúrjuk. Kilisztezett deszkán 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A megpárolt savanyú káposztát ráhalmozzuk, majd felgöngyöljük. Egy roládot kapunk, amit lelapítunk, kétujjnyi vastagra és tenyérnyi darabokra vágunk. Olajozott tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben
°C-on aranybarnára sütjük. Közben forgatni kell, mivel a szélei hamarabb pirulnak, mint a közepe. Molnár László receptje(

burgonya , káposzta