A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gundel-palacsinta

Litauszki Zsolt receptje

2019. január 4.

TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 75 g darált dió
  • 75 g durvára tört dió
  • 1 db citrom
  • 100 g mazsola
  • 1 db narancs
  • 60 g cukor
  • rum
  • 60 g víz
  • 1 g vanília kikapart magja
  • 5 g őrölt fahéj

PALACSINTATÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 2 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 dl tej

  • 1 dl szódavíz
  • 1 dl olaj

CSOKOLÁDÉÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Töltelék elkészítése:
A vizet a cukorral, a mazsolával, a fahéjjal, a citrom és a narancs reszelt héjával felforraljuk, majd az összekevert diót leforrázzuk vele.

Palacsintatészta elkészítése:
A tojást a cukorral, a lisztel, a tejjel és egy csipet sóval csomómentesre keverjük, majd a vízzel lassan felhígítjuk. Hagyjuk állni a tésztát fél órát, majd kisütjük.

Csokoládéöntet elkészítése:
Az étcsokoládét egy üstben vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a felforralt tejszínt.

Tálalás:
A palacsintákat egy nagy kanál töltelékkel betöltjük, és leöntjük a forró csokoládéöntettel.


palacsinta , narancs , mazsola , citrom , dió , vanília , őrölt fahéj , tojás , liszt , tej , étcsokoládé , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra