Receptek

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 75 g darált dió
  • 75 g durvára tört dió
  • 1 db citrom
  • 100 g mazsola
  • 1 db narancs
  • 60 g cukor
  • rum
  • 60 g víz
  • 1 g vanília kikapart magja
  • 5 g őrölt fahéj

ELKÉSZÍTÉSE:
A vizet a cukorral, a mazsolával, a fahéjjal, a citrom és a narancs reszelt héjával felforraljuk, majd az összekevert diót leforrázzuk vele.

PALACSINTATÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 2 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 1 dl olaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A tojást a cukorral, a lisztel, a tejjel és egy csipet sóval csomómentesre keverjük, majd a vízzel lassan felhígítjuk. Hagyjuk állni a tésztát fél órát, majd kisütjük.

CSOKOLÁDÉÖNTET

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 dl tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:
Az étcsokoládét egy üstben vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük a felforralt tejszínt.

TÁLALÁS:
A palacsintákat egy nagy kanál töltelékkel betöltjük, és leöntjük a forró csokoládéöntettel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.