Receptek

Miniblini pisztrángkaviárral

Kalla Kálmán receptje

2020. június 6.
  • 180 g liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 10 g élesztő
  • 5 g cukor
  • 100 g pisztrángkaviár
  • 3 dl sűrű tejföl
  • 1/2 csokor snidling
  • 1 csipet só
  • olaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, simára keverjük az apránként hozzáadott maradék langyos tejjel és egy csipet sóval. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kétszeresére kelesztjük a sós palacsintatésztát. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, két kanál segítségével minifánkokat szaggatunk bele. Mindkét oldalukon megsütjük, papírkendőre szedve felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Személyenként hat fánkocskát számítva tányérra tesszük, tetejükre tejfelt kanalazunk, megrakjuk kaviárral, megszórjuk vágott snidlinggel, snidlingszálakkal díszítve forrón tálaljuk.


pisztrángkaviár , liszt , tojás , tej , élesztő , tejföl , snidling