Receptek

Mangós mandulás panna cotta rétesropogóssal

Pillók Attila receptje

2020. augusztus 6.
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg mangópüré
  • 400 g tejszín
  • 50 g mandulaliszt
  • 30 g keserű kakaó
  • 7,5 g lapzselatin beáztatva, kinyomkodva
  • 2 g agar vagy lapzselatin
  • 4 db réteslap
  • 1/2 db vaníliarúd
  • kristálycukor friss vaníliával elkeverve

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejszínt felfőzzük a vaníliával, cukorral, tűzről levéve hozzákeverjük a lapzselatint, drótszűrőn átszűrjük. Háromfelé osztjuk, és az egyik részt mandulaliszttel, a másikat pedig kakaóval keverjük össze.

Rétegenként kidermesztve töltjük egymásra, alulra kerül a mandulalisztes, majd a kakaós és legvégül a sima réteg következik.

A mangópürét forraljuk fel, és keverjük el benne a 2 gramm agart, majd hűtsük szobahőmérsékletűre.

A réteslapokat megszórjuk a cukorral, majd gyufaszál vastagságúra tekerjük fel és sütjük meg sütőben őket ropogósra.

TÁLALÁS:
A panna cotta tetejét bevonjuk a mangópürével, kókuszfagylalttal és rétesropogóssal tálaljuk.


mangópüré , tejszín , mandulaliszt , keserű kakaó , lapzselatin , réteslap , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra