Receptek

Sült pisztráng káposztás kölessel és áfonyás vajmártással

Sült pisztráng káposztás kölessel és áfonyás vajmártással

Kanász László receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tisztított szivárványos pisztráng
  • 1 db fejes káposzta
  • 20 dkg köles
  • 10 dkg friss koriander
  • 2 db citrom
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg kék áfonya
  • 1/2 dl halalaplé (vagy víz)
  • 20 g lazacikra
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db tojásfehérje
  • olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A káposztát lereszeljük, majd olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a kölest, sózzuk, borsozzuk, majd a fehérborral felöntjük. Amint a bor elpárolgott, halalaplével felöntve puhára főzzük. Ha megpuhult, kihűtjük, hozzákeverjük a tojásfehérjét, pár csepp citromlevet, az apróra vágott koriandert. A pisztrángokat lefi lézzük a hasa felől haladva úgy, hogy a hátán a bőrt ne vágjuk át, így a két filénk egyben marad. A filét sózzuk, majd beletöltjük a káposztás kölest, alufóliába csavarjuk, és 15 percre 62 °C-os vízfürdőbe tesszük (sous-vide). A mártáshoz felforraljuk a halalaplevet, levesszük a tűzről, és hideg vajdarabokat keverünk bele. Sózzuk, pár csepp citromlével ízesítjük, majd hozzáadjuk az áfonyát is. A halat kivesszük a fóliából, és forró serpenyőben a bőrén sütjük, amíg az ropogós lesz. Lazackaviárral és az áfonyás vajmártással tálaljuk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.