Receptek

Aranykeszeg kókusztejes sárgarépakrémmel, kardamomos zellerkockával

Tálas Kata receptje

2020. december 1.

KESZEG
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db 4-600 grammos tisztított aranykeszegfilé
  • só, mogyoróolaj a sütéshez

SÁRGARÉPAKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 500 g sárgarépa
  • 250 ml kókusztej
  • só, vaj a pároláshoz

ZELLERKOCKA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db nagy zellergumó
  • 15 db kardamom
  • só, vaj, víz

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

KESZEG ELKÉSZÍTÉSE:
Kiszálkázzuk a halakat, sózzuk, teflonserpenyőben kevés olajon a bőrén megsütjük.

SÁRGARÉPAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított sárgarépákat vékonyra felkarikázzuk, kevés sóval vajon puhára pároljuk. Ráöntjük a kókusztejet, összemelegítjük, de nem forraljuk. Turmixgépben simára turmixoljuk.

ZELLERKOCKA ELKÉSZÍTÉSE:

A megtisztított zellergumókat 1×1 cm-es kockákra vágjuk. Vajjal, sóval és a mozsárban megtört kardamommal ízesített, forrásban levő vízben a zellerkockákat roppanósra főzzük, lecsepegtetjük.

TÁLALÁS:
Alul a répakrém, tetején 2 db halfilé bőrével felfelé. A zellerkockákat a krémen széthintjük, néhányat a halra is teszünk. Kitűnő fogassal vagy aranydurbinccsal készítve is.


aranykeszegfilé , mogyoróolaj , sárgarépa , kókusztej , vaj , zellergumó , kardamom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra