Receptek

Rigójancsi

Auguszt Elemér receptje

2020. augusztus 6.

Hozzávalók a csokoládés piskótához, 12 kockához:

  • 6 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 100 g liszt
  • 30 g kakaópor

Hozzávalók a krémhez:

  • 8 dl tejszínhab
  • 400 g étcsokoládé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

1. A tojások sárgáját a kristálycukorral kihabosítjuk. A fehérjét habbá verjük, majd a két habot összekeverjük. A kakaóporral elkevert lisztet óvatosan hozzáadjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit, beletöltjük a masszát

kb. 4 cm vastagon, majd előmelegített, 180 °C-os sütőbe tesszük, és 10-12 percig sütjük.

2. Vizet melegítünk, majd az apró darabokra tört étcsokoládét a forrásban lévő víz fölé helyezzük egy fémtálkában, és folyamatosan keverve felolvasztjuk.

Ne legyen túl meleg: az ajkunkhoz érintjük a fakanálra tapadt csokoládét, és ha kicsit melegebbnek érezzük, akkor jó (40-45 °C).

Az olvadt csokoládé egy részét félretesszük a krémhez, a többit összeforgatjuk a tejszínhabbal és a piskótára terítjük.

A kihűlt piskótalapot két egyforma nagyságú részre vágjuk. Az egyik piskótát csokoládéval áthúzzuk (bevonjuk), ha már szilárdul, akkor

meleg késsel 5×4 cm-es kockákra vágjuk.


tojás , liszt , tejszínhab , étcsokoládé , kakaópor