Receptek

Szarvasgombás libamájterrine

Szarvasgombás libamájterrine

Galgóczi Gábor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg libamáj
  • 20 g himalájai só
  • 24 g tengeri só
  • 100 ml tokaji aszú
  • 50 ml Hennessy
  • szarvasgomba tetszés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:
Az aszút és a Hennessyt összeöntjük, és 5 ml-re beforraljuk. A májmasszát szétterítjük, a két só keverékével megszórjuk, ügyelve, hogy egyenletesen ízesítsük, majd ráöntjük a bor és a párlat redukcióját. Szobahőmérsékleten, lefóliázva, 1 órát érleljük, majd szarvasgombával rétegelve terrine-formába töltjük. 84 °C-os sütőben, 65 °C-os maghőmérsékletig vagy 100 °C-os sütőben vízfűrdőben 25-30 percig sütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.