Galgóczi Gábor receptje
2019. november 4.- 2 kg libamáj
- 20 g himalájai só
- 24 g tengeri só
- 100 ml tokaji aszú
- 50 ml Hennessy
- szarvasgomba tetszés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
Az aszút és a Hennessyt összeöntjük, és 5 ml-re beforraljuk. A májmasszát szétterítjük, a két só keverékével megszórjuk, ügyelve, hogy egyenletesen ízesítsük, majd ráöntjük a bor és a párlat redukcióját.
Szobahőmérsékleten, lefóliázva, 1 órát érleljük, majd szarvasgombával rétegelve terrine-formába töltjük.
84 °C-os sütőben, 65 °C-os maghőmérsékletig vagy 100 °C-os sütőben vízfűrdőben 25-30 percig sütjük.

libamáj , tokaji aszú , só , szarvasgomba , Hennessy