Receptek

Pavlova gránátalmával

Pavlova gránátalmával

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 2 db gránátalma
  • 1 dl tokaji aszú
  • 3 dl tejszín

ELKÉSZÍTÉSE:
Egy gránátalma levét a tokaji aszúval szirupos állagúra forraljuk. A tojásfehérjét és a cukrot felmelegítjük 70 °C-ra és habbá verjük. Óvatosan keverjünk bele pár cseppet a szirupból. Egy sütőpapírral fedett tepsire kisebb halmokat készítünk 90 °C-os sütőben másfél órán át szárítsuk. Fontos, hogy a sütő gőzmentes legyen.

TÁLALÁS:
A megtört Pavlovát tányérra helyezzük. Erre öntjük a felvert tejszínhabot. Szórjuk meg gránátalmamaggal, és locsoljuk meg a maradék sziruppal.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább