Receptek

Mezőségi lencseleves fácánnal

Mezőségi lencseleves fácánnal

Mautner Zsófia receptje (6 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db konyhakész fácán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (héjastul)
  • 10 szem egész bors
  • 1 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 fej karalábé
  • 10 dkg lencse (egy éjszakára beáztatva)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg gomba, felszeletelve
  • 2 dl tejszín
  • fürjtojás a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉSE:
A fácánt (egészben) feltesszük kb. 3,5 liter hideg vízben főni. A vízbe tesszük a hagymát, a fokhagymagerezdeket, a borsszemeket, a babérlevelet, és megsózzuk. Felforraljuk, és a tetejéről közben folyamatosan leszedjük a habját. 1 órán át takarékon főzzük. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt sárgarépát, gyökeret, zellert és karalábét. Beleszórjuk a beáztatott, majd leszűrt lencsét is, végül hozzáadjuk a petrezselymet. További 1 óráig főzzük. Amikor kész, kiemeljük a fácánt, feldaraboljuk. A levesbe tesszük a felszeletelt gombát és a tejszínt, ezzel már csak kb. tíz percig főzzük. Tálaláskor tehetünk mindenki tányérjába egy-egy fürjtojást is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.