Receptek

Kacsamáj kaláccsal és fügével

Kacsamáj kaláccsal és fügével

Gyurik Gábor receptje

A KACSAMÁJ

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 2 ek barna cukor
  • 8 db érett füge
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • só, bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A kacsamájat vastag szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk.A felhevített serpenyőben a fokhagyma és a kakukkfű mellett készre sütjük (a belseje legyen rózsaszín és lágy).A májszeleteket kiszedjük, a serpenyőben összegyűlt zsiradékba belehintjük a barna cukrot, és ráhelyezzük a félbevágott fügét.1-2 perc alatt elkészül.

A FŰSZERES KALÁCS

HOZZÁVALÓK:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 25 dkg vaj
  • 38 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 4 g ötfűszer-keverék
  • 4 g őrölt fahéj
  • 10 g só
ELKÉSZÍTÉSE:

A cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, majd formába öntjük. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, 150 °C-on.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább