Receptek

Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal

Fogasfilé édesköménnyel, sós túrógombóccal

Jahni László receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg fogasfilé
  • 2 ek étolaj
  • 1 db édeskömény
  • 5 dl halalaplé
  • 1/2 db citrom
  • 50 g vaj
  • 20 dkg túró
  • 75 g búzadara
  • 2 db tojás
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A fogasfilét megsózzuk, és forró serpenyőben étolajon a bőrös oldalán félkészre sütjük. Kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk. Az édesköményt cikkekre vágjuk, a serpenyőben megpirítjuk, felöntjük az alaplével (halcsontokból kevés zöldséggel rövid ideig főzött, intenzív hallé), és citromlevet adunk hozzá. Beforraljuk, belerakjuk a halfiléket, és készre pároljuk. Hideg vajdarabkákkal dúsítjuk, és az édeskömény finomra vágott levelét hozzákeverjük. Az áttört túrót, búzadarát tojással és sóval összekeverjük, apró túrógombócokat formázunk. Hűtőben pihentetés után sós vízben kifőzzük. A halat az édesköménnyel és a túrógombóccal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább