Receptek

Kacsaleves kacsamájjal

Kacsaleves kacsamájjal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg kacsaszárny
  • 1 kg kacsafarhát
  • 20 dkg hízott kacsamáj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db kicsi zellergumó
  • 20 szem egész fekete bors
  • 2 dkg gyömbér
  • 3 szál koriander
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 db kaffir lime levél
  • 10 db kávészem (arabica)
  • 2 db csillagánizs
  • 2 ek pirított fenyőmag

ELKÉSZÍTÉSE:
A kacsacsontokat 200 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hideg vízben felrakjuk főni. Forrás után lehabozzuk, majd hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, a fűszereket és a kávészemeket. 6-7 óra gyöngyöző forrás után elzárjuk, majd pihentetés után leszűrjük. A hideg, vékonyan szeletelt nyers kacsamájra öntjük a forró húslevest, rászórjuk a pirított fenyőmagot és a tépkedett koriander leveleket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.