A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csokoládétrüffel

Szilágyi Tibor receptje

2020. szeptember 21.
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín (30%-os)
  • 1 dl aszútörköly pálinka
  • 3 dkg aszúszem vagy aranymazsola
  • 1 dkg kakaópor (60%-os)
  • néhány szem rózsabors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A legfontosabb a jó minőségű étcsokoládé (min. 51%-os). Minél magasabb, annál jobb. A receptben 60%-os csokoládé szerepel, mivel helyben is van, ezért szerencsit ajánlok. Tejszínből 30%-os zsírtartalmú ajánlott, legjobb a házi. Meghatározó alapanyag még az aszútörköly pálinka és az aszúszem, vagy ha nincs, akkor mazsola. (A pálinkába beáztatjuk az aranymazsolaszemeket, és egy éjszakát állni hagyjuk.)


ELKÉSZÍTÉSE:
Két rész csokoládét egy rész tejszínnel kis lábasban felolvasztunk, és formába öntjük. Beledobáljuk a mazsolaszemeket, és kidermesztjük hűtőben.

Ha kidermedt, kinyomkodjuk a formából. Forma nélkül a felolvasztott csokit a hűtőben dermesztjük, és ha kidermedt, diónyi gombócokat formázunk belőle. Ebbe tesszük a mazsolát, majd 60%-os kakaóporban megforgatjuk, rózsaborssal meghintve tálaljuk.

A rózsabors remekül harmonizál a csokival.


étcsokoládé , tejszín , kakaópor , aszútörköly pálinka , aszúszem , rózsabors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra