Receptek

Kecsegehúsleves (a tiszai halászlé)

Borbás Marcsi receptje

2020. július 26.
  • 1,5 kg kecsege
  • 4 szál fehérrépa
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 db zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 2-3 virág karfiol
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 cs petrezselyem zöldje
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kk egész bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A Tisza mentén utazgatva Cibakházán tanultam egy nagyon kedves halász feleségétől ezt a hallevest. Még a nagymamája tanította neki, tehát igen régóta készítik. Kizárólag kecsegéből főzhető, ugyanis ez a hal az egyetlen, amelynek olyan sárga a zsírja, mint a tanyasi tyúké.

Elkészítése:
Két és fél liter forrásban lévő vízbe beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket. Mikor a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt halhúst (nagyon aprólékosan le kell vágni minden szúrós páncélrészt, mert az egész levesünket elronthatjuk vele), mellyel további 20-25 percig főzzük.

Figyeljünk arra, hogy szépen lassan forraljuk a levest, mert csak így lesz tiszta és átlátszó, aranysárga színe.

A legjobban sikerült húslevessel is felveszi a versenyt!


kecsege , fehérrépa , sárgarépa , zellergumó , karalábé , karfiol , paradicsom , petrezselyem , zöldpaprika , vöröshagyma , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra