Ferran Adriá receptje
2020. július 29.- 500 gr reszelt parmezán
- 4,5 dl víz
- 4,8 gr agar-agar
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
500 gramm reszelt parmezánt 4,5 dl vízben felforralunk, majd 15 percig pihentetjük. A felesleges vizet kipréseljük, majd a masszát 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Leszedjük a tetején összegyűlt zsiradékot, és a megmaradt 300 grammnyi parmezánt 4,8 gramm vörösmoszatból nyert zselésítővel, agar-agarral felforraljuk.
Leszűrjük. Ezután 3 mm átmérőjű injekciós tű segítségével kétméteres, fél centiméter vastag PVC-csőbe töltjük az egészet.
Utána a parmezánnal töltött PVC-csövet hideg vízbe tesszük, hogy a spagetti megdermedjen.
Ha lehűlt, levegővel kinyomjuk a csőből a spagettit.
