Receptek

Kétméteres parmezánspagetti

Ferran Adriá receptje

2020. július 29.
  • 500 gr reszelt parmezán
  • 4,5 dl víz
  • 4,8 gr agar-agar


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
500 gramm reszelt parmezánt 4,5 dl vízben felforralunk, majd 15 percig pihentetjük. A felesleges vizet kipréseljük, majd a masszát 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Leszedjük a tetején összegyűlt zsiradékot, és a megmaradt 300 grammnyi parmezánt 4,8 gramm vörösmoszatból nyert zselésítővel, agar-agarral felforraljuk.

Leszűrjük. Ezután 3 mm átmérőjű injekciós tű segítségével kétméteres, fél centiméter vastag PVC-csőbe töltjük az egészet.

Utána a parmezánnal töltött PVC-csövet hideg vízbe tesszük, hogy a spagetti megdermedjen.

Ha lehűlt, levegővel kinyomjuk a csőből a spagettit.


parmezán , agar-agar