A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bőrén sült fogasfilé pirított zöldségekkel, lucernacsírával

Segal Viktor receptje

2021. február 13.

A FOGAS
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db bőrös fogasfilé (vagy más fehér húsú hal)
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 vékony ág kakukkfű
  • só, bors

A ZÖLDSÉGEK
HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 db sárgarépa, gyufaszálra szeletelve
  • 1/2 db szárzeller, gyufaszálra szeletelve
  • 1/2 db cukkini, gyufaszálra vágva
  • 1 ek olaj
  • só, bors
  • lucernacsíra
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A halak mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
Sütőlapra helyezzük, bőrös felével felfelé, mindegyik filé alá egy ág kakukkfüvet helyezünk, és 6-8 perc alatt készre sütjük.

Egy wokot vagy serpenyőt szárazon felforrósítunk, 1 evőkanál olajat teszünk bele, majd a cukkini kivételével megpirítjuk az összes zöldséget, kb. két perc alatt. Hozzáadjuk a cukkinit, és további két percig pirítjuk. Végül rászórjuk a friss korianderzöldet (vagy snidlinget) és a felkarikázott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk.

A tányérra halmozott lucernacsírán tálaljuk a halat és a pirított zöldségeket.


fogasfilé , olívaolaj , kakukkfű , lila hagyma , fokhagyma , sárgarépa , szárzeller , cukkini , lucernacsíra

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra