Receptek

Káposztás kacsa bazsalikommal és almával

Káposztás kacsa bazsalikommal és almával

Mautner Zsófia receptje (4-6 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db egész, kb. 2,2-2,5 kg-os pecsenyekacsa
  • só, bors
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 4 db savanykás, kemény alma negyedekre vágva
  • 1 kg savanyú káposzta

ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A kacsát konyhai papírtörlővel alaposan szárazra itatjuk, kívülbelül gazdagon sózzuk, borsozzuk. A hasüregét bedörzsöljük majoránnával és bazsalikommal, és megtöltjük a negyedekre vágott, hámozatlan almával. Mellével felfelé, egy sütőrácson tepsibe tesszük, és kb. egy órán át sütjük. Ekkor a sütőrácsot kivesszük alóla, a tepsibe szórjuk a savanyú káposztát (ízlés szerint átmossuk), összekeverjük a kisült kacsazsírral, a kacsát megfordítjuk, és további egy órán át sütjük. A végén újra visszafordítjuk a mellével felfelé, a sütő hőfokát felvesszük 220 °C-ra, és kb. 30 percig sütjük, amíg a kacsa megpirul, és a bőre ropogós lesz. Egészben vagy feldarabolva tálaljuk a káposztával és az almával.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.