Receptek

Szatyorás

Kóstoló Kárpátaljáról, Pákozdi Judit–Punykó Mária receptje

2020. augusztus 1.
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek zsír
  • 50 dkg zöldpaprika
  • 4 db paradicsom

  • 2 dl tej
  • 2 ek liszt

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megtisztított hagymát vékony karikákra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk.

Ezután a kicsumázott zöldpaprikát felszeleteljük, és a hagymán megpároljuk.

Végül a feldarabolt paradicsomot is hozzáadjuk, megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a paradicsom a levét elfövi.

Ezután zsírjára sütjük, és a tejben simára kevert liszttel behabarjuk. Még egyszer felforraljuk, ha kell, utánasózzuk, és tálaljuk.

A szatyorás a Kárpátalján kedvelt tejfölös lecsónak egy változata, amit tejföl helyett tejjel habarnak be.


zöldpaprika , vöröshagyma , zsír , paradicsom , tej , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra