Receptek

Bélszín turbolyás polentával és parajjal

Bélszín turbolyás polentával és parajjal

Gyurik Gábor receptje 10 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 1,7 kg bélszín
  • 20 dkg kukoricadara
  • 15 dkg paraj
  • 5 dkg parmezán
  • 90 dkg tej
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 3-4 szál kakukkfű
  • turbolya
  • só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A parajt leforrázzuk, majd jeges vízben azonnal kihűtjük. Ezután lecsepegtetjük, kinyomkodjuk. A tejszínnel összeturmixoljuk, sózzuk, melegítésnél kevés vajat adunk hozzá. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a kukoricadarát, sózzuk, és sűrű krémet főzünk belőle folyamatos kevergetés mellett. Ehhez adjuk hozzá a finomra vágott turbolyát és a parmezánt. Félretesszük, hagyjuk kihűlni. Ha megdermedt, tetszőleges formájúra vágjuk és tálalás előtt felhevített serpenyőben megpirítjuk. A bélszínt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, egészben hagyjuk. Forró serpenyőben minden oldalát kb. 1-1,5 percig pirítjuk, mellé fokhagymát és kakukkfüvet dobunk. Ezután 180 °C-os sütőben 5-7 percig sütjük. Tálalás, szeletelés előtt legalább 5 percig pihentetjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.