Zsámberger Szilvia receptje
2018. július 18.- 1 kg hámozott, kimagozott őszibarack (vagy nektarin – ez kevésbé leves, így sűrűbb lesz a lekvár)
- 35 dkg füge
- 25 dkg cukor
- 1 kk pektin
- 1 kk citromsav
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A barackot a citromsavval kislángon addig főzzük, amíg a leve egy része elfő. A füge végét levágjuk, majd pürésítjük,és hozzáadjuk a barackhoz. (A fügének magas a pektintartalma, így krémes lekvárunk lesz.) Lassan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg a habja el nem fő. Forrón alaposan kimosott üvegekbe rakjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

füge , őszibarack , befőzés , lekvárok , Zsámberger Szilvia , pektin , citromsav