Receptek

Őszibarackos fügelekvár

Őszibarackos fügelekvár

Zsámberger Szilvia receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg hámozott, kimagozott őszibarack (vagy nektarin – ez kevésbé leves, így sűrűbb lesz a lekvár)
  • 35 dkg füge
  • 25 dkg cukor
  • 1 kk pektin
  • 1 kk citromsav

ELKÉSZÍTÉSE:
A barackot a citromsavval kis lángon addig főzzük, amíg a leve egy része elfő. A füge végét levágjuk, majd pürésítjük, és hozzáadjuk a barackhoz. (A fügének magas a pektintartalma, így krémes lekvárunk lesz.) Lassan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg a habja el nem fő. Forrón alaposan kimosott üvegekbe rakjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.