Receptek

Báránycsülök parajos quiche-sel

Báránycsülök parajos quiche-sel

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db báránycsülök
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál gyökér
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl félbarna sör
  • vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A báránycsülköt bedörzsöljük sóval, majd szőlőmagolajon körbepirítjuk, kiszedjük a lábosból és félretesszük. A zöldségféléket felszeleteljük és a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a csülköket, felengedjük alaplével, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. A csülköket kiszedjük, a szószt leszűrjük és két deciliterre redukáljuk, majd hozzáöntjük a sört és összeforraljuk. Kevés hideg vajjal sűrítjük.

QUICHE

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg liszt
  • 5 g tej
  • csipet só
  • 19 dkg vaj

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg paraj leforrázva, lecsepegtetve
  • 3 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 10 dkg frissen reszelt pecorino vagy
  • parmezán
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval. Hozzáadjuk a tejet, majd eldolgozzuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. 200 °C-on, babbal vagy rizzsel lesúlyozva 12 percig sütjük. Kiemelve a nehezéket a tésztából még rásütünk kb. 5 percet. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a tésztába, és 160 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.