Szoljár Csaba receptje
2020. július 20.- 400 g rétesliszt
- 250 g zsír
- 200 g tejföl
- 5 g só
DIÓHAB
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojásfehérje
- 150 g dió
- 150 g cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tészta összetevőiből gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk,
majd 3-4 órát hűtőben dermesztjük.
Ezután 2 mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk és 5-6 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkok éle mentén megkenjük tojással, és a közepére hosszanti irányba dióhabot nyomunk nyomózsák segítségével, majd hengerré formázva feltekerjük.
6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, kifli alakúra formázzuk és sütőlemezre helyezzük.
170 °C-on 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorba hempergetjük.

dió , rétesliszt , zsír , tejföl , tojásfehérje , cukor