Receptek

Diós hókifli

Szoljár Csaba receptje

2020. július 20.
  • 400 g rétesliszt
  • 250 g zsír
  • 200 g tejföl
  • 5 g só

DIÓHAB
HOZZÁVALÓK:

  • 3 db tojásfehérje
  • 150 g dió
  • 150 g cukor


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tészta összetevőiből gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk,

majd 3-4 órát hűtőben dermesztjük.

Ezután 2 mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk és 5-6 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkok éle mentén megkenjük tojással, és a közepére hosszanti irányba dióhabot nyomunk nyomózsák segítségével, majd hengerré formázva feltekerjük.

6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, kifli alakúra formázzuk és sütőlemezre helyezzük.

170 °C-on 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, vaníliás porcukorba hempergetjük.




dió , rétesliszt , zsír , tejföl , tojásfehérje , cukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra