Receptek

Bébicsirke

Mogyorósi Gábor receptje

2020. július 29.

Az étteremben 40 dekás, kukoricán nevelt csibét használnak.

PÁCLÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 l víz
  • 1 dl teriyaki szósz
  • 50 g barnacukor (Demerara)
  • 50 g pácsó


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A szárnyast a páclében 6 órán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután alaposan lemossuk, leszárítjuk (a pácolás következtében a hús sokkal szaftosabb lesz).

A csibét félbevágjuk, olajban sütjük nagy lángon a bőrös oldalán, mintegy 3 percig. Megfordítjuk, a csonton további 2 percig sütjük. 5 percig meleg helyen pihentetjük (kb. 50-60 °C-on).

Végül 3-5 percre grill alá (szalamanderbe) tesszük, pirosra sütjük. Az így elkészített csirke a saját naturális jó ízével, szaftosságával élményszerű.

TÁLALÁS:
Mézszerűre sűrített pecsenyelevet és szezonális zöldséget vagy salátát adunk hozzá. Az étteremben előfordul patisszonpürével és zöldborsófőzelékkel egyaránt.




bébicsirke , teriyaki szósz , pácsó