Soltész Gábor (Sárga Borház) receptje
2020. július 15.- 60 dkg filézett harcsa
- 8 dkg húsos szalonna
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 dl tejföl
- 10 dkg vöröshagyma
- só, bors, babérlevél
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A húsos szalonnát a vöröshagymán lepirítjuk, majd hozzákeverjük a savanyú káposztát, és az egészet átpirítjuk. Sütőtálba helyezzük a káposztát, a harcsafilét ráhalmozzuk. (Lehet több rétegben is.)
A tetejére fűszeres tejfölt öntünk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd 5 percig lepirítjuk a tetejét.
Tálaláshoz kerek szúróformát használunk.
Köretnek pirított hagymásburgonya-labdákat ajánlanak.

harcsa , szalonna , savanyú káposzta , tejföl , vöröshagyma , babérlevél