Receptek

Rácponty

Rácponty

Litauszki Zsolt receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg ponty
  • 80 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg datolyaparadicsom
  • 10 dkg kápia paprika
  • 10 dkg tejföl
  • 50 dkg kifliburgonya
  • 5 dl halalaplé
  • 10 dkg hagyma
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg fokhagyma
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A pontyot tisztítjuk, szeleteljük és levágjuk a hasrészről a húst, majd lesózzuk. Tálalás előtt közvetlenül bőrén, nyomás alatt ropogósra sütjük. A burgonyagratinhez a burgonyákat meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, összekeverjük a tejszínnel, a tejjel és a tejföl feléve, sózzuk, majd tepsiben 120 °C-on, kb. 1 óra alatt készre sütjük. A mártáshoz a hagymákat apróra vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. A paradicsomot lehámozzuk. A paprikák héját leégetjük, és fél órára egy zacskóba tesszük pihenni, majd letöröljük róla az égett részt. A levét és a húsát hozzáadjuk a hagymához a paradicsommal együtt. Felöntjük kevés halalaplével, lassan forralva besűrítjük, majd turmixoljuk és leszűrjük. A képen látható módon tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.