Receptek

Kacsamáj zsírjában sütve

Kacsamáj zsírjában sütve

Győrffy Árpád receptje

Sült máj

Hozzávalók:

  • 300 g kacsazsír
  • 1 db kacsamáj
  • vöröshagyma
  • tv paprika
  • paradicsom
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • só, bors

Elkészítése:
A májat sózzuk, borsozzuk. A zsírt felmelegítjük, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és a rozmaringot. Belerakjuk a májat és gyöngyözve forraljuk. Fontos, hogy ne hevítsük túl a zsiradékot! 8 perc után megfordítjuk a májat, mivel ahol érintkezik a lábas felületével, ott pörzsanyag keletkezik. Újabb 8 perc elteltével lehúzzuk a lángról és a zsírban hagyjuk kihűlni. Hűtőszekrényben dermesztjük.

Vörösboros gyöngyhagyma

Hozzávalók:

  • 10 db gyöngyhagyma
  • 50 ml vörösbor
  • 12 g kristálycukor
  • 50 ml víz

Elkészítése:
A bort, a vizet, a cukrot és a sót összemelegítjük, majd a gyöngyhagymákra öntjük. Levákuumozzuk és 85 °C -os vízfürdőben 20 percig hőkezeljük.

Kovászolt vajbab

Hozzávalók:

  • 100 g vajbab
  • 500 ml víz
  • 1 ek só
  • 2 szál kapor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kenyér

Elkészítése:
A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk 50 °C-ig visszahűlni. Ekkor a befőttesüvegbe helyezett vajbabra öntjük, hozzáadjuk a fokhagymát és a kaprot, majd a tetejére helyezzük a kenyérszeletet. Napfényre tesszük, két nap után eltávolítjuk a kenyeret és hagyjuk érni további öt napig.

Savanyított karfiol

Hozzávalók:

  • 20 db apró karfiol rózsáira szedve
  • 100 ml víz
  • 50 ml fehérborecet
  • 20 g kristálycukor
  • 1 g köménymag, egész

Elkészítése:
A vizet a cukorral, a köménymaggal és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a karfiolt, az ecetet és hagyjuk benne kihűlni. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Marinált gomba

Hozzávalók:

  • 1 csomag shimeii gomba
  • 100 ml víz
  • 10 ml fehérborecet
  • 5 g mustármag
  • 5 g koriandermag
  • 5 g kristálycukor
  • 1 db babérlevél
  • retek
  • ecetes gyöngyhagyma
  • savanyított karfiol
  • mustármag
  • snidling
  • rukkolacsíra

Elkészítése:
A gomba kivételével minden hozzávalót összekeverünk, és felforraljuk. Ezt követően átszűrjük a gombára, és vele együtt újra felforraljuk. Hagyjuk a levében kihűlni, majd ebben is tároljuk felhasználásig.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.