Receptek

Szombatos rakott birka

Szombatos rakott birka

Mautner Zsófia receptje (8 adag)

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált birka- vagy bárányhús
  • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
  • 2 tk majoránna
  • 2 tk szárított menta
  • 40 dkg szélesmetélt (vagy 2 tojásból gyúrt házi laskatészta)
  • 6 dkg libazsír
  • 10 dkg juhtúró
  • 20+10 dkg reszelt juhsajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:
A húsos réteghez az olajon üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a darált húst és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, és belekeverjük a fűszereket: a finomra aprított petrezselymet, majoránnát, mentát. Közben kifőzzük a szélesmetéltet. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Előkészítünk egy nagyobb hőálló tálat, kikenjük olajjal vagy vajjal, meghintjük zsemlemorzsával. A kifőtt tésztát összekeverjük a libazsírral, a juhtúróval és a reszelt juhsajttal. A hőálló tálba először a tészta fele jön, erre kerül egy réteg a húsos töltelékből, erre a főtt tészta második fele, végül a hús kimaradt fele. A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával és a 10 dkg reszelt sajttal. Egyenletesen bevonjuk vele a rakott étel tetejét. Kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje pirosra sül. Szépen, szabályosan szeletelhető. Savanyúság illik hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.