Kocsis Regina receptje
2018. január 19.- 35 dkg liszt
- 3 db tojássárgája
- 1/2 kk só
- 2 dl tejföl
- olaj
- porcukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A lisztet a sóval egy nagy tálba szórjuk, majd a tejföl és a tojássárgáják segítségével kemény tésztát gyúrunk belőle.
Hűtőben pihentessük kb. fél óráig.
Ezután nyújtsuk 3-4 mm vastagra, derelyevágóval vágjuk 3 és 7 cm oldalú téglalapokra. Mindegyik közepén ejtsünk egy vágást a rövidebb oldallal párhuzamosan, és ezen húzzuk át a tészta egyik részét.
Az olajat forrósítsuk fel, majd tegyük bele a fánkokat. Egyszerre ne túl sokat, hogy ne nagyon hűljön ki az olaj. Süssük fedő alatt kb. 1,5 percig, majd fordítsuk át a másik oldalára.
A cél, hogy minden darab szép aranysárga legyen.
Ha megsült, vegyük ki szűrőkanállal, és tegyük papírtörlőre, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Még melegen szórjuk meg porcukorral.
