Receptek

Csörögefánk

Csörögefánk

Kocsis Regina receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1/2 kk
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • porcukor

Elkészítése:

A lisztet a sóval egy nagy tálba szórjuk, majd a tejföl és a tojássárgáják segítségével kemény tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentessük kb. fél óráig. Ezután nyújtsuk 3-4 mm vastagra, derelyevágóval vágjuk 3 és 7 cm oldalú téglalapokra. Mindegyik közepén ejtsünk egy vágást a rövidebb oldallal párhuzamosan, és ezen húzzuk át a tészta egyik részét.

Az olajat forrósítsuk fel, majd tegyük bele a fánkokat. Egyszerre ne túl sokat, hogy ne nagyon hűljön ki az olaj. Süssük fedő alatt kb. 1,5 percig, majd fordítsuk át a másik oldalára. A cél, hogy minden darab szép aranysárga legyen. Ha megsült, vegyük ki szűrőkanállal, és tegyük papírtörlőre, hogy leitassuk róla a felesleges olajat. Még melegen szórjuk meg porcukorral.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.