A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kivis csirkemell korianderrel, tamarindmártással

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 7.

TAMARINDMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg préselt tamarindpaszta
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 db citromnád apróra vágva
  • 8-10 db mentalevél
  • 6 dkg cukor

KIVIS CSIRKEMELL KORIANDERREL
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db csirkemell 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 4 db kivi meghámozva, 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 1/2 csokor korianderlevél
  • 1 tk vaj
  • 1 tk olaj
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

TAMARINDMÁRTÁS ELKÉSZÍTÉSE:
A tamarindmártáshoz egy lábasba tesszük a tamarindpasztát, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi.

Lassú tűzön folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a paszta teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a gyömbért, a citromnádat, a mentalevelet és a cukrot.

Kb. 15-20 percig főzzük, közben néha ellenőrizzük az édességét (ha túl savanyúnak érezzük, még kevés cukrot adhatunk hozzá).

Figyeljünk, hogy ne sűrűsödjön be túlságosan. Ha mégis, öntsük fel vízzel vagy csirkehúslevessel. Leszűrjük, és felhasználásig félretesszük.

KIVIS CSIRKEMELL KORIANDERREL
ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkéhez egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és olajat, majd beletesszük a felkockázott csirkemellfiléket.

Néhány perc alatt minden oldalukon kérgesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon készre sütjük.

Egy keverőtálban elkeverjük a csirkemellkockákat a kivivel, hozzáadjuk a tamarindmártást és ízlés szerint a korianderleveleket. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

Tálalhatjuk párolt basmati vagy jázmin rizzsel.


kivi , tamarindpaszta , gyömbér , citromnád , mentalevél , csirkemell , vaj , olaj , korianderlevél